C-Page is geboren

C-Page (spreek uit cépage) is een betaalbare wijnhandel die genoemd is naar de Franse term voor druivenras. De focus van de wijnhandel ligt op het respect voor het land van oorsprong met zijn eigen, specifieke druivenrassen. Daarom vind je bij ons geen Chardonnay uit Sicilië, maar wel Grillo, geen Cabernet uit Chili, maar wel Carmenère. De wijnhandel is gespecialiseerd in het advies en de verkoop van lekkere en betaalbare ‘c-pages’ uit de hele wereld.

 

Barin Dinzad ontwikkelde een liefde en passie voor wijn via haar werk in de horeca. Dat dit helemaal geen voor de hand liggende keuze is voor een jonge vrouw uit Kabul, behoeft geen betoog. De consumptie van alcohol wordt in de Islamitische Republiek Afghanistan doorgaans bestraft met zestig zweepslagen. Toch heeft Afghanistan een oude en rijke wijntraditie die teruggaat tot de vierde eeuw voor onze tijdrekening. Zoals het van jonge vrouwen in Afghanistan wordt verwacht, koos Barin oorspronkelijk voor een zachter beroep als schoonheidsspecialiste en visagiste. Maar gebeten door de harde horecawereld waar ze jaren werkte, ontwikkelde ze een uitzonderlijke belangstelling voor wijnen.

 

Barin studeerde in 2019 af als Sommelier aan de Vlaamse Wijnacademie in Gent én als Sommelier-Conseil aan de Université de Vin in Suze-La-Rousse in Frankrijk. Met deze gedegen academische opleiding op zak richtte ze vervolgens de wijnhandel C-Page op. Met deze wijnhandel wil Barin haar klanten zoveel mogelijk wijnen leren kennen volgens land en specifiek druivenras. Of hoe de rijke Afghaanse wijntraditie van weleer opnieuw tot leven komt in Vlaanderen.