Colombo Madeira 'medium rich' 5 years - Reserve

€ 20,80

Portugal • / • Hoofdzakelijk Tinta negra


Hoe wordt een madeira gemaakt?

 

De gisting wordt bewust stopgezet op een bepaald moment (door toevoeging van zuivere alcohol) wanneer de gewenste graad van zoetheid is bekomen. Daarna wordt de versterkte wijn enkele maanden opgeslagen en ten slotte geklaard en gefilterd. Vervolgens wordt gedurende 3-4 maanden een warmtebehandeling gegeven in een estufa (warme kamer) met een temperatuur van 45-50°C, dit proces is uniek voor de wijnen. Na de warmtebehandeling wordt de madeira opgeslagen op houten vaten bin circa 20°C. Na het rijpen op vat vindt het blendenplaats dat bepalend is voor het type madeira.

 

  • Aangenaam aroma met toets van rijke honing, karamel.
  • Zacht en soepel.
  • "Madeira wijn altijd rechtop staand bewaren!"

Heerlijk bij …

kaas, fruitsalades, ijs, chocolade

 

 

Streek
Madeira
Kenmerk
'Reserve' duidt op het feit dat dit een blend is van verschillende oogstjaren (5jaar)